ارت تستر (Earth Tester)

دستگاه ارت تستر یا تست مقاومت زمین (Earth Tester) دستگاهی است جهت اندازه گیری مقاومت زمین.

زمین کردن حفاظتی
زمین کردن حفاظتی عبارت است از زمین کردن کلیه قطعات فلزی تأسیسات الکتریکی که در ارتباط مستقیم (فلز به فلز) با مدار الکتریکی قرار ندارند. این زمین کردن به خصوص برای حفاظت اشخاص در مقابل اختلاف سطح تماسی زیاد به کار برده می شود. بدین منظور در پست های فشار قوی باید تمام قسمت های فلزی که در نزدیکی و همسایگی با فشار قوی قرار گرفته اند و امکان تماس عمدی با آنها موجود است، به تأسیسات زمینی که برای این منظور احداث شده است (زمین حفاظتی)  متصل و مرتبط گردند. این قسمت ها عبارتند از ستون ها و پایه های فلزی، درب ها و نرده های فلزی، قسمت های فلزی دسترس تمام دستگاه های اندازه گیری، ایزولاتورها، مقره های عبور، به خصوص قسمت های فلزی که برای کارکردن با دستگاه باید آنها را لمس کرد و در دست گرفت، مثل چرخ های فرمان انواع و اقسام تنظیم کننده ها و رگولاتورها، دسته کلیدها و غیره، زیرا در این قسمت ها در اثر عبور جریان خیلی کم نیز عضلات دست به طوری منقبض می شود که بازکردن و رهایی پیدا کردن از آن غیر ممکن و محال به نظر می رسد و عاقبتی وخیم و اسفناک برای تماس گیرنده به پیش خواهد داشت.

عامل مؤثر خطر برای انسان یا هر موجود زنده دیگر جریان می باشد که البته وجود اختلاف سطح است که باعث عبور این جریان می گردد. در فشار ضعیف جریان های 1 تا 0.1 آمپر که از قلب می گذرد خطر جانی دارد.

عبور جریان از قلب باعث می شود که عمل منظم طپش قلب نامنظم شده و در رسیدن خون به مغز وقفه ای حاصل گردد، در نتیجه انسان پس از چند ثانیه بیهوش می شود و پس از چند دقیقه به هلاکت می رسد.

البته اثر مرگبار جریان بستگی به فرکانس هم دارد و متاسفانه فرکانس صنعتی 50 هرتس خطرناک ترین آنها می باشد. در فرکانس های زیاد، شدت جریان های زیاد نمی تواند موجبات منقبض شدن اعضای بدن انسان را فراهم سازد، بطوری که عبور جریان به شدت چندین امپر با فرکانس خیلی زیاد نیز ممکن است برای انسان بی خطر باشد و به همین جهت است که در پزشکی از جریان های با فرکانس زیاد برای درمان استفاده می شود.

زمین کردن الکتریکی
زمین کردن الکتریکی یعنی زمین کردن نقطه ای از دستگاه های الکتریکی و ادوات برقی که جزئی از مدار الکتریکی می باشند. مثل زمین کردن مرکز ستاره سیم پیچی ترانسفورماتور و یا ژنراتور یا زمین کردن سیم وسط یا سیم مشترک دو ژنراتور جریان دائم سری شده.

زمین کردن الکتریکی دستگاه ها به خاطر کار صحیح دستگاه ها و جلوگیری از ازدیاد فشار الکتریکی فازهای سالم نسبت به زمین در موقع تماس یکی از فازها با زمین می باشد. زمین کردن الکتریکی سه نوع است:

زمین کردن مستقیم
مثل وصل کردن مستقیم نقطه صفر ترانسفورماتور یا نقطه ای از سیم رابط بین دو ژنراتور جریان دایم به زمین.

زمین کردن غیر مستقیم
مانند اتصال نقطه صفر ژنراتور توسط یک مقاومت بزرگ به زمین یا اتصال نقطه صفر ستاره ترانسفورماتور توسط سلف بزرگ به زمین (سلف پترزن یا پیچک محدود کننده جریان زمین).

زمین کردن بار
در این نوع زمین کردن هر نقطه از شبکه الکتریکی که دارای پتانسیل نسبت به زمین است توسط یک فیوز فشارقوی (الکترود جرقه گیر) به زمین وصل می شود. تا موقعی مدار فیوز باز است یعنی در حالت کار عادی شبکه، ارتباط شبکه با زمین باز است ولی در موقعی که ولتاژ زیادی شبکه را تهدید می کند، مدار فیوز به کمک جرقه بسته می شود و شبکه مستقیما با زمین ارتباط برقرار می کند. برق گیرهای فشارقوی انواع این فیوزها می باشند و بدین جهت زمین کردن بار در حقیقت نوعی از زمین کردن الکتریکی در حالت کار عادی شبکه محسوب نمی شود.

از زمین الکتریکی اغلب در موقعی که دستگاه ها و شبکه برق رسانی بدون عیب نیز می باشد جریان عبور می کند. در صورتیکه از زمین حفاظتی فقط در موقع ارتباط فازها با زمین جریان عبور می کند.

بازرسی های فنی سیستم اتصال زمین
شبکه اتصال زمین معمولا متشکل از مدار بسته ای است که از سیم یا تسمه مسی یا مشابه آن در زیر زمین احداث شده و از طریق آن، دستگاه های صنعتی واحد به قطب های زمین مرتبط می شوند.

بازرسی های فنی حین نصب سیستم های اتصال زمین شامل بازرسی های عینی و آزمایشات الکتریکی است. در بازرسی های عینی، پس وضعیت اتصال شبکه به قطب های زمین و ماشین آلات، وضعیت عمومی چاهک قطب ها، وضعیت پوشش روی اتصال شبکه به قطب زمین، و اتصالات قابل رویت شبکه در طول مسیر آن می باشد.

آزمایشات الکتریکی شامل آزمایش مقاومت قطب های زمین به زمین است با دستگاه مخصوص تست مقاومت زمین یا همان ارت تستر (Earth Tester) انجام می شود. مقاومت این قطب ها به طور جداگانه باید از 3 اهم کمتر باشد. همچنین آزمایش تداوم هدایت الکتریکی سیم سیستم اتصال زمین و آزمایش تعیین مقاومت اهمی دستگاه ها نسبت به قطب زمین باید انجام گیرد.

بازرسی های ادواری باید بطور سالیانه و در فصل تابستان یا اوائل پاییز اجرا گردد. در این فصل سطح آب های زیرزمینی پایین بوده و مقاومت زمین بیشتر می باشد.

اصلاح مقاومت زمین
در مواقعی که مقاومت زمین به اندازه کافی کم نباشد به چند طریق می توان آن را کاهش داد:

افزایش طول قطب ها یا الکترودها در داخل زمین
فرو بردن یک قطب طولانی تر در عمق بیشتری از زمین، مقاومت زمین را به خوبی کاهش می دهد. به طور کلی اگر طول قطب را دو برابر کنیم مقاومت تا حدود 40 درصد کاهش می یابد.

استفاده از قطب های متعدد
دو عدد قطب که با فاصله معین در زمین فرو برده شده باشند مسیرهای موازی به وجود می آورند بنابراین این دو قطب، دو مقاومت موازی هستند که مقاومت زمین را کاهش می دهند.

درمان شیمیایی زمین
زمانیکه نمیتوان قطب ها را در عمق زیادتری در زمین فرو برد روش درمان شیمیایی روش مناسبی است (مثلا جائی که در زیر زمین سنگ های بزرگ است). در این روش با اضافه کردن مواد شیمیایی شامل سولفات منیزیم، سولفات مس و نمک طعام به اطراف قطر مقاومت را کاهش می دهند.

 

بهترین مارکهای سیم و کابل برق

بهترین مارکهای سیم و کابل برق

بهترین مارکهای سیم و کابل برق

علاقه مندی برای خرید محصول مرغوب از دلایل اصلی جست و جو برای آشنایی با بهترین مارکهای سیم و کابل برق در بازار است.
مارک، برند یا عنوان تجاری تاثیرات گوناگونی بر اذهان مشتریان و مصرف کنندگان دارد. اصولا به تعبیر برخی کارشناسان برداشت و احساسی که یک فرد پس از شنیدن نام یک شرکت دارد، برند نامیده می شود. بر پایه قدرت اثر گذاری مارک و برند مشاهده می شود که مصرف کنندگان کمتر به گزینه های دیگر می اندیشند، قیمت و مرغوبیت دیگر شرکتها را با برند مورد نظرشان مقایسه می کنند و از آن سو محصول ساخت یک برند معروف را بدون تحلیل و به اصطلاح ندیده تایید می نمایند.
در صنعت و بازار سیم و کابل هم تاثیرات مارکها به وضوح دیده می شود. می توان با معیارهای مختلف بهترین مارک را برگزید. اما اگر ملاک ما در انتخاب سیم و کابل برق تنها مارک و نام تجاری آن باشد؛ بهتر است به نکات زیر توجه شود:
الف- برخی از شرکتها هستند که گروهی از محصولات سیم و کابل را با درجه کیفی مطلوب تولید می کنند؛ اما برای گروه دیگر این گونه نیست. برای مثال کابل مخابراتی یک برند از مرغوبیت بالایی برخوردار است در حالی کابل برق تولیدی آن انتظارات را برآورده نمی کند.
ب- در گذر زمان تغییراتی در کیفیت ساخت سیم و کابل برق بعضی از شرکتها دیده می شود؛ از این رو بهتر است با مشاوره وضعیت روز تولیدات مورد استناد قرار بگیرد.
ج- یافتن رابطه منطقی میان قدرت برند یک تولید کننده سیم و کابل و قیمت محصولات آن کمی پیچیده است. برای رسیدن به این نقطه که آیا پرداخت هزینه بیشتر برای خرید کابل برق با مارک خاص و مورد نظر قابل توجیه است یا نه می توان از کارشناسان و افراد با تجربه نظرخواهی نمود.


راه های ارتباطی زیر برای ارائه دیدگاه و ثبت سفارش خرید در اختیار شما می باشد :
عرضه کننده : حسین حقیقت
شماره موبایل: 09122597996
شماره تماس: 33988470-33937527
پست الکترونیکی: Parsianno.co@gmail.com
بهترین برند ابزار برقی

بهترین برند ابزار برقی

بهترین برند ابزار برقی

دوستان میتوانند با بیان تجربیاتشان در قسمت نظرات در این زمینه به افراد تازه کار که میخواهند اقدام به خرید ابزار بکنند کمکی کرده باشیم

به نظر من به ترتیب

دیوالت

متابو

بوش

آاگ

فلکس

ماکیتا

میلواکی

هیوندایی

آینهل

رونیکس

توسن

کرون

 

 

ویرایش شده در توسط sator

لامپ‌های کم مصرف؛ چقدر مفید و چقدر مضر هستند؟

مصرف زیاد انرژی درلامپ‌های رشته‌ای و نیز داغ شدن سریع آنها که خرابی زودرس و سوختن لامپ را سبب می‌شد، باعث شد که لامپ هایی با کیفیت و بازده بالا تولید گردد. لامپ های جدیدی ساخته شدند که مشکل لامپهای رشته‌ای را نداشتند. این لامپ ها با توان خروجی بالا و نور زیاد، درصد بیشتری از انرژی الکتریکی را به نورانی تبدیل می‌کنند.

لامپ فلورسنت نوعی لامپ تخلیه الکتریکی گازی است که با برق باعث تحریک بخار جیوه موجود در گاز آرگون و یا نئون می‌شود، که حاصل آن ایجاد پلاسمایی است که از خود پرتو فرابنفش ساطع می‌کند. سپس این پرتو توسط ماده فلورسنت به نور مرئی تبدیل می‌گردد.

تولید لامپ های فلورسنت را باید یکی از پیشرفت های مهم بشر در صنعت روشنایی دانست. چرا که این لامپ ها بودند که به یک باره صنعت روشنایی را متحول کردند و با طیف وسیع رنگ، هزینه پایین تولید و بازدهی بالای نوری خود توانستند جهان روشنایی را به یک باره تسخیر کنند. اما این لامپ ها نیز همانند دیگر ساخته های دست بشر می توانند سلاحی بالقوه برای تهدید بشریت باشند.از این رو است که باید با خطرات بالقوه و مضرات آنها آشنا شویم تا بهتر بتوانیم به مقابله با آن ها بپردازیم.

مزایا:

1- میزان مصرف انرژی لامپ های کم مصرف معمولاً یک پنجم لامپ های تنگستنی است (۳ تا ۴ برابر کمتر)؛

2- به طور معمول ۶ الی ١۵ برابر عمر طولانی تری نسبت به لامپ های تنگستنی (رشته ای) دارند (طول عمر لامپ‌های کم‌مصرف بین ۶۰۰۰ تا۱۵۰۰۰ ساعت است در حالی که طول عمر لامپ‌های رشته ای ۷۵۰ تا ۱۰۰۰ ساعت است.)؛

3- این لامپ ها در مقایسه با لامپ های رشته ای گرمای به مراتب کمتری تولید می کنند. این امر پرهزینه تر بودن لامپهای کم مصرف را جبران می نماید. چنانچه اگر کل لامپ های تنگستنی قدیمی در دنیا با لامپهای کم مصرف جایگزین گردند سالانه به میزان ۴٠۹ تراوات ساعت انرژی الکتریکی (٢/٣% مصرف جهانی برق) صرفه جویی خواهد شد؛

معایب:

1- تأخیر در روشن شدن هنگام زدن کلید، بر خلاف لامپهای معمولی ( البته در مدلهای جدید این تاخیر خیلی کم شده است)

2- ایجاد خطر برای سلامت انسان ها به دلیل انتشار اشعه ماوراء بنفش(UV) و نور آبی

3- لامپ های کم مصرف مانند همه لامپ های فلورسنتی حاوی جیوه می باشند (غالباً ٥ میلی گرم) که باعث پیچیده تر شدن مراحل نابودسازی و بازیافت آنها می شود. بنابراین نابودسازی غیر اصولی این لامپ ها و رها کردن یا شکستن آنها در طبیعت منجر به آلوده شدن خاک، آب و هوا خواهد شد.

4- انتشار گازهای گلخانه ای: نتیجه تحقیقی در کانادا نشان می دهد که اگر تمامی خانه های ایالت کبک بجای لامپ های تنگستنی از لامپ های کم مصرف استفاده نمایند،این امر منجر به افزایش انتشار تقریبا ٢٢٠ هزار تن گاز CO2 (معادل CO2 منتشر شده سالانه بیش از ۴٠ هزار خودرو) در این ایالت می شود.

5- ایجاد رنگ پریدگی در وسایلی که حساس به اشعه UV هستند (پارچه، فرش،…)؛

6- کاهش قدرت نوردهی با گذشت زمان؛

7- قابل استفاده نبودن در خارج از ساختمان؛

8-  قابل استفاده نبودن در سرپیچ های دیمر دار؛

 

لامپ های کم مصرف چطور کار می کنند؟

همان طور که احتمالا می دانید ، لامپ های فلورسنت (مهتابی ها) و لامپ های فلورسنت فشرده (کم مصرف امروزی) بر پایه فناوری فلورسنس و تغییر طول موج نور ساخته شده اند و در واقع نور حاصل از آن ها ناشی از تخلیه الکتریکی بخار جیوه می باشد که به صورت پرتوهای مضر ماوراء بنفش تولید می شود.لذا دو عنصر مهم تشکیل دهنده این لامپ ها – که همان پرتوهای ماوراء بنفش و بخار جیوه می باشند – می توانند با توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی خود برای انسان ضررهایی به همراه داشته باشند. باید بدانید که عنصر جیوه و به تبع آن بخار جیوه یکی از عناصر سرطان زا و سمی در طبیعت هستند که عدم رعایت احتیاط در برخورد با آن ها می تواند خطرات ناگواری را پیش رو داشته باشد.همینطور نور ماوراء بنفش حاصل از تخلیه الکتریکی این گاز می تواند تاثیراتی بر پیشرفت شکل گیری سرطان داشته باشد.لذا در ادامه به بررسی این دو عامل می پردازیم.

تابش پرتوهای فرابنفش توسط لامپهای کم مصرف:

برخی معتقدند که اشعه فرابنفش لامپ های کم مصرف می تواند برای سلامت انسانهایی که به طور مداوم از این لامپ ها در محل زندگی خود استفاده می کنند مضر باشد اما از سوی دیگر برخی از کارشناسان می گویند که میزان اشعه این لامپ ها خیلی ضعیف است و به تحقیقاتی استدلال می کنند که نشان می دهد میزان اشعه UV جذب شده توسط انسان در هنگام 8 ساعت کار مداوم در زیر نور لامپ کم مصرف معادل اشعه UV یک دقیقه کار در زیر نور خورشید است !!!

کارشناسان امور حفاظت در برابر اشعه کشور برای پاسخ دادن به ابهامات در خصوص مضرات پرتو های فرابنفش 50 نمونه لامپ کم مصرف نو تولید داخل، با شش مارک و مدل مختلف و دارای مهر استاندراد ایران را بررسی و پرتوهای فرابنفش تابش شده توسط آنها را اندازه گیری و با حدود پرتوگیری براساس استاندارد ملی ایران مقایسه کردند.

نتایج به دست آمده برای لامپهای کم مصرف با توان کمتر از 65 وات نشان می دهد که قرارگرفتن در معرض تابش یک لامپ کم مصرف در فاصله بیشتر از 30 سانتیمتر نسبت به لامپ رشته ای محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست. همچنین قرارگرفتن در معرض تابش چهار لامپ کم مصرف، در فاصله بیشتر از 60 سانتیمتر نسبت به لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست.

قرار گرفتن در معرض تابش n به توان 2 لامپ کم مصرف در فاصله بیشتر از 30×n سانتیمتر نسبت به لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست اما با این حال توصیه می شود که تعداد لامپها بگونه ای انتخاب شود که روشنایی محیط کافی باشد چرا که با روشن کردن لامپهای اضافی، پرتوگیری غیرضروری صورت می گیرد.

نتایج به دست آمده برای لامپهای کم مصرف با توان بیشتر از 65 و کمتر از 100 وات نیز نشان می دهد قرارگرفتن در معرض تابش یک لامپ کم مصرف، در فاصله بیشتر از 60 سانتیمتر نسبت به لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست.

قرارگرفتن در معرض تابش چهار لامپ کم مصرف در فاصله بیشتر از 120سانتیمتر نیز نسبت به لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست.

همچنین قرارگرفتن در معرض تابش n به توان 2 لامپ کم مصرف در فاصله بیشتر از 60×n نسبت به لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست با این حال توصیه می شود که تعداد لامپها به گونه ای باشد که روشنایی محیط کافی باشد.

بنابراین ما به شما توصیه می کنیم که رعایت فاصله از لامپ کم‌مصرف را رعایت کنید؛ یعنی کمترین فاصله از این لامپ‌ها باید «بین۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر» باشد همچنین نباید از لامپ‌های کم‌مصرف برای چراغ‌های مطالعه استفاده شود.

عنصر بخار جیوه :

جیوه تقریبا حدود 99 درصد بخار جیوه داخل یک لامپ فلورسنت، درون ماده فلورسنس سفید رنگ موجود بر روی شیشه لامپ قرار دارد.لذا ابتدا به ساکن باید تلاش کرد از شکستن احتمالی لامپ تا جای ممکن جلوگیری به عمل آورد. به عنوان مثال باید در محیط هایی که احتمال شکست لامپ وجود دارد یا به گونه ای با کودکان در ارتباط است ، از چراغ های دارای حفاظ استفاده کرد ، همینطور تا جای ممکن این لامپ ها را در ارتفاع و دور از دسترس کودکان قرار داد.همچنین در مکان های متحرک (هم چون محیط قطار) سعی شود که لامپ ها بوسیله حفاظی شیشه ای یا پلاستیکی پوشانده شوند که در صورت شکسته شدن از نشر مواد جلوگیری شود.

تعویض لامپ :

تعویض لامپ کم مصرفباید هنگام تعویض لامپ فلورسنت فشرده (نوع به اصطلاح کم مصرف این لامپ ها) دقت نمود که حتی الامکان از تماس دست با قسمت شیشه ای جلوگیری کرد.همچنین استفاده از لامپ های با کیفیت و معتبر باعث می شود خطر شکست لامپ کمتر باشد.باید دقت کرد که از اعمال فشار زیاد هنگام تعویض این لامپ ها خودداری کرد و به این منظور از پاتروم ها و چراغ های استاندارد استفاده نمود.برخی چراغ ها و خصوصا لوسترهای موجود بگونه ای غیر استاندارد طراحی شده اند که تعویض لامپ از طریق قسمت پلاستیکی آن مشکل و یا غیر ممکن است.

حمل و نقل لامپ :

باید دقت نمود به هنگام حمل و نقل ان لامپ ها ، به هیچ وجه حفاظ کارتونی مربوطه را از لامپ جدا نکرد ، همینطور تا جای ممکن لامپ های نو و یا غیر قابل استفاده را درون یک پاکت پلاستیکی دربسته و یا چیزی مشابه قرار داد تا در صورت شکست کمترین انتقال بخارجیوه به بیرون صورت بپذیرد.

دفع لامپ های فلورسنت :

در برخی کشورهای غربی سامانه ای مخصوص جمع آوری و احیاء این لامپ ها ایجاد گردیده است.هرچند که هنوز در کشور ما چنین سامانه ای وجود ندارد،لیکن سعی شود تا جای ممکن لامپ های فرسوده به صورت مطمئنی به محل های دریافت زباله های خشک تحویل داده شوند.

اگر لامپ فلورسنت شکست ، با آن چه کار کنیم؟

 

ایجاد جراحت :

اگر بوسیله قطعات شکسته یک لامپ فلورسنت مجروح شدید ، باید بدانید که این امر ممکن است باعث جلوگیری از انسداد خون شما شود(به دلیل وجود ماده فسفرسانس در آن) یا باعث مسمومیت شما شود (به دلیل وجود جیوه) لذا بهترین کار در این موقعیت این است که سریعا پس از شستشوی محل زخم با آب سرد به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه نمایید و مشکل پیش آمده را گزارش کنید.فراموش نکنید که حتما ذکر کنید که این جراحت از چه طریقی ایجاد شده است.اگر جراحت در ناحیه صورت و چشمها بود باید بیشتر دقت کرد.

اقدامات اورژانسی در هنگام شکستن یک لامپ کم مصرف:

– ابتدا به ساکن سعی کنید کودکان را از محیط دور کنید.

– درب دیگر اتاق های مشرف به محیط را ببندید

– به سرعت پنجره ها را باز نمایید.

– اگر دستگاه تهویه ، خنک کننده و یا فن روشن است آنها را خاموش کنید تا از انتقال بیشتر بخار جیوه به دیگر مناطق ساختمان جلوگیری کنید.البته اگر فنی هست که به سمت محیطی غیر از داخل ساحتمان باز می شود ، آن را روشن کنید تا به رفت و آمد هوای بیرون کمک کند.

– اگر لامپ به صورت روشن شکسته است ، برای جلوگیری از خطرات برق گرفتگی و یا آتش سوزی آن را سریعا خاموش کنید.

– به مدت حداقل 15 دقیقه محل را ترک نمایید که بخارجیوه موجود تا جای ممکن تخلیه شود و یا بر روی زمین بنشیند.

– اگر بخشی از بدن به مواد داخل لامپ آلوده شده است ، سریعا آن را بشویید.

– پس از گذشت زمان گفته شده می توانید با پوشیدن دستکش (برای جلوگیزی از بریدگی دست) و همینطور ماسک به محیط خطر باز گردید.

– به هیچ وجه از جاروبرقی برای تمیز کردن محیط استفاده نکنید ، این امر می تواند باعث پخش بیشتر آلودگی در هوای محیط شود.

– ابتدا ذرات بزرگ تر را با دست جمع آوری کرده و در یک ظرف پوشیده مثل شیشه درب دار بریزید (ظرف نباید از جنس پلاستیک انتخاب شود).

– سپس با استفاده از دو عدد خاک انداز ، یا وسیله مشابه همچون کاغذ مابقی ذرات را درون ظرف جمع آوری نمایید.

– می توانید با قسمت چسب ناک نوار چسب پهن یا هر چیزی دیگری ذرات ریز را جمع آوری نمایید ، همینطور می توانید با استفاده از دستمال کاغذی یا امثال آن بعضی ذرات را دفع نمایید.

– شیشه یا ظرف در بسته حاوی موارد فوق را در مکانی امن قرار دهید و بوسیله برچسب دیگران را از محتویات آن باخبر نمایید.

– دست و صورت خود را بشوئید و شیشه حاوی قطعات شکسته را به نحو مناسبی دفع نمایید.

– مواد در معرض آلودگی ، خصوصا مواد پلاستیکی که بخار جیوه را جذب می نمایند را بشویید.

– اگر این اتفاق بر روی فرش یا موکت افتاده است ، سعی کنید آنها را به بیرون منتقل و پاکیزه نمایید،مواد ریز داخل پرز فرش می تواند برای کودکان ، سالمندان و خانم های باردار مخاطره آمیز باشد.

– اگر امکان انتقال فرش به بیرون نیست ، هنگامی که پنجره ها باز هستند بوسیله جاروبرقی ذرات را دفع نمایید.

– سعی کنید تا مدتی پنجره ها باز باشند.

– می توانید در محیط هایی که احتمال شکست لامپ بیشتر است ، بر روی فرش پارچه یا روفرشی پین کنید تا نوبت بعد به راحتی بتوانید قطعات را جمع آوری نمایید.

چطور یک لامپ فلورسنت مناسب انتخاب کنیم؟

سعی کنید از لامپ های با کیفیت تر و جدیدتر استفاده کنید ، چرا که در استاندارد های روز دنیا سعی شده است مقدار جیوه مورد استفاده در لامپ فلورسنت کمتر شده و نوع جیوه آن نیز بهبود پیدا کند.

توصیه های نهایی برای استفاده از لامپهای کم مصرف:

به کاربران توصیه می شود که فقط از لامپهایی استفاده کنند که مهر استاندارد دارد و از لامپهای کم مصرف در فواصل کمتر از 30 سانتیمتر نسبت به لامپ استفاده نشود. مثلا در چراغهای مطالعه و چراغهای رومیزی یا آباژورهایی که در فواصل بسیار کم از افراد روشن می شوند، بهتر است که لامپ کم مصرف به کار نرود.

همچنین افراد باید توجه داشته باشند که در یک فضای کوچک از روشن کردن تعداد زیادی لامپ کم مصرف خودداری کنند و تعداد لامپها برای تولید روشنایی کافی و نه اضافی انتخاب شود.

در همین حال افرادی که ناراحتی پوستی خاص دارند و یا از داروهای خاص برای بیماریهای خاص استفاده می کنند و روی جعبه یا داخل بروشور دارو در مورد پرهیز از قرارگرفتن در برابر نور خورشید هشدار داده شده باید در مورد استفاده از لامپ کم مصرف با پزشک متخصص خود مشورت کنند و یا از این لامپها استفاده نکنند.

آیا لامپ های LED جایگزین لامپ های کم مصرف می شوند؟

برخی از کارشناسان معتقدند که بهترین کار این است که ما کم‌کم به این سمت برویم که از لامپ‌های LED که خاصیت کم‌مصرفی‌شان را دارند ولی فاقد جیوه هستند برویم.

LED که نسل جدید لامپ‌های روشنایی محسوب می‌شوند. مخفف واژه LIGHT EMMTTED DIODE به معناي ديود ساطع كننده نور است.در حال حاضر LED‌ها به نحوي ساخته مي‌شوند كه نور را در جهت خاصي متمركز مي‌كند و به صورت چيپ‌هاي كوچكي هستند كه معمولاً در داخل يك شيشه‌ گنبدي شكل قرار مي‌گيرند و داراي سايز چوب كبريت يا كمي بزرگ‌تر هستند و به سختي مي‌شكنند.

بزرگترين برتري LED عمر مفيد آن است. LED‌ها 50 هزار ساعت عمر مفيد دارند در حاليكه عمر مفيد لامپهاي تابان تنها 1000 ساعت و در نهايت عمر مفيد فلورسنت‌ها، 10000 ساعت است.

البته این لامپ ها هم تا زمانی برای سلامت ما مضر نیستند که سالم باشند چراکه شکسته شدن آنها می تواند سرب، آرسنیک و فلزات دیگر را که باعث انواع سرطان، آسیب‌های عصبی، بیماری کلیه، فشار خون و التهابات پوستی می شوند را وارد زندگی ما کند!

در برق کشی ساختمان از چه سیم هایی استفاده کنیم ؟

یک برقکار ساختمان باید بداند که در هر قسمت از ساختمان از چه سیمی و با چه شماره ای استفاده کند. ضوابط و مقررات ساختمانی تمام اینها را مشخص کرده.

 

برای روشنایی ها، شامل لامپ ها ،لوسترها ،هالوژن ها و … از سیم شماره ۱٫۵ استفاده کنید و بهتر است رنگ سیم های ارتباطی و برگشتی با هم تفاوت داشته باشد تا موقع نصب کلیدها، سیم ها را راحت تر تشخیص دهید. مثلاً سیم های ارتباطی را قرمز و آبی و برگشتی ها را قهوه ای و آبی رد کنید.

 

برای تمام پریز های برق، چه در آشپزخانه باشد، چه در اتاق خواب ها و حال، از سیم شماره ۲٫۵ استفاده کنید.

 

برای سیم تلفن، بهتر است از سیم چهار رشته یا همان دو زوج استفاده کنید. چون شاید صاحب خانه بعداً بخواهد برای منزلش دو تا خط تلفن داشته باشد. سیم تلفن را از نوع فویل دار انتخاب کنید تا احتمال نویز گرفتگی خطوط تلفن کمتر شود.

 

برای سیم آیفون از سیم ۸ رشته (۴ زوج) به شماره ۰/۶ استفاده کنید.

 

سیم آنتن باید کابل کواسیال ۷۵ اهم باشد.

 

برای کابل اصلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می برد، باید از کابل سه رشته شماره ۶ استفاده کنید.

 

برای اعلان حریق ها در تمام قسمت ها سیم شماره ۱٫۵ استفاده کنید.
سیمی که برای کولر آبی به پشت بام می رود باید از نوع کابل چهار رشته مفتولی باشد. و اگر در ساختمان چاه ارت اجرا شده است باید از کابل پنج رشته مفتولی استفاده کنید. چون یک رشته سیم اضافی برای ارت نیاز است که به بدنه کولر آبی وصل می شود. سیم مورد استفاده از کلید کولر آبی تاجعبه فیوز بهتر است شماره ۲٫۵ باشد، ولی سیم شماره ۱٫۵ هم برای کولر های آبی جوابگوست.

 

برای کولر گازی هم بهتر است از سیم شماره ۴ استفاده کنید. چون کولرهای گازی جریان زیادی می کشند، و البته سیم برقی که برای کولر گازی استفاده می کنید نباید تکه تکه و چسب خورده باشد. زیرا در محل چسب خوردگی ، سیم برق دچار گرمای شدیدی می شود که این می تواند خطر آفرین باشد. بهتر است مطلب، انتخاب سیم برق مناسب برای کولر گازی را هم مطالعه بفرمایید.

 

سوالات پرتکرار:
نوع سیم های برق استفاده شده در قسمت های مختلف برق کشی ساختمان.
در برق ساختمان از چه سیم هایی استفاده کنیم؟
از سیم نمره چند در برقکشی ساختمان استفاده کنیم؟

Buy Power Cables | Price Power Cables

فروش کابل برق | قیمت کابل برق

فروش کابل برق | قیمت کابل برق

فروش کابل برق صنعتی(کابل افشان , کابل خشک , کابل آلومینیوم)

جهت مشاوره و خرید انواع کابل برق با شماره تلفن زیر تماس حاصل فرمایید.

09122597996

021-33988470

 

کابل برق چیست ؟

کابل برق به صورت مصارف مختلف تولید می شود که شامل کابل برق صنعتی براي مصارف سه فاز و کابل برق ضعیف براي مصارف تك فاز که خود شامل چندین شاخه مختلف است . کابل مخابراتی , کابل فرمان , کابل تخصصی , کابل برق صنعتی , کابل آرموردار ,  کابل شیلدار تشکیل شده از روکش که عایق کابل برق است و مس و یا آلومینیوم که بر اساس قدرت الکتروموتور و یا دستگاه ها سایز کابل متغیر است هرچه قدرت بیشتر باشد قطر و یا هادی کابل برق هم تغییر می کند.کابل برق پل ارتباطی بین دستگاه ها و مرکز تولید برق می باشد , قیمت کابل برق بر اساس تولید کارخانجات کابل سازی قابل نوسان است ، از جمله کیفیت کابل که شامل قطر هادی کابل برق است .
کابل برق مستقیم از کارخانه

بهترین قیمت کابل برق , فروش کابل برق , قیمت کابل برق , لیست قیمت کابل برق , خرید کابل افشان و خشک

طریقه ساخت سیم مسی و یا سیم آلومینیوم :

سیم مسی 8 میلی متر از کارخانجات تولید مس روی پالت به کارخانه حمل و اولین بار توسط دستگاه راد از 8 میلی متر به 1/44 میلی متر کشیده می شود و اگر بخواهیم آنرا نازکتر و نرم تر کنیم آنرا از دستگاهی به نام فاین از 1/44 به سایز نازکتر که قابل تنظیم است نازک کرده و سیم های نازک شده را روی قرقره به صورت اتوماتیک جمع می کنیم و نصب به سیم مورد نظر تعداد قرقره های باریک شده را روی دستگاه استندر می چینیم . به عنوان مثال اگر سیم برق با سایز 1/5 افشان بخواهیم تولید کنیم تعداد 15 قرقره با قطر مورد نظر روی دستگاه استندر می چینیم و دستگاه استندر آنها را دور هم تابیده و روی یک قرقره سیم تابیده را می پیچانیم بعد از پیچیدن سیم های تابیده روی قرقره جهت روکش که عایق آن از جنس گرانول می باشد . گرانول را در دستگاهی به نام اکسپلودر که خود دارای آسیاب حرارتی است قرار می دهیم . گرانول گرم , به صورت خمیر در می آید و هر رنگی که بخواهیم رنگ سیم در آید مخلوط با گرانول در داخل قیف آسیاب می ریزیم بعد از اینکه درجه حرارت توسط ترموستات تنظیم نموده ایم سیم تابیده را از داخل ماردون عبور داده و سر آنرا داخل تونل استخر آب عبور می دهیم و روی قرقره آماده پیچیدن می نماییم و در حین عبور سیم برق از داخل ماردون اکسپلودر که گرانول حرارت داده شده به اندازه قطر مناسب تبدیل شد روی سیم مسی قرار می گیرد و هنگام عبور از استخر تونل آب خنک شده و بعد از استخر آب روی سیم توسط دستگاه چاپ پرینتر مشخصات فنی , سایز سیم و استاندارد متراژها پرینت شده و دور قرقره میپیچانیم و سیم آماده مصرف میباشد .

طریقه ساخت کابل برق :

سیم های آماده را که در هر سایزی که مورد نظر کابل می باشد روی دستگاه استندر قرار داده و 4 رشته را از داخل ماردون اکسپلودر عبور داده و نیز از تونل استخر آب به قرقره نهایی وصل مینماییم , آنگاه گرانول را که از جنس پلاستیک اولیه است را داخل قیف آسیاب اکسپلودر میریزیم و معمولا رنگ مشکی به آن اضافه میکنیم تا روکش کابل مشکی شود . در حین روشن نمودن دستگاه ها وبه درجه حرارت مناسب رسیدن اکسپلودر قبل از ماردون اکسپلودر ظرفی استخر مانند از پودر سنگ نرم قرار میدهیم تا سیم ها آغشته به پودر سنگ شوند که در حین برداشتن غلاف کابل برق از روی سیم ها به آسانی جدا شوند . سیم ها از داخل پودر سنگ عبور می کنندو غلاف روکش اصلی روی آن کشیده می شود و از تونل استخر آب عبور و خنک می شود و بعد از استخر آب توسط فن خشک و روی آن متراژ و مشخصات فنی و سایز کابل برق پرینت می شودو توسط قرقره جمع کن آماده مصرف می شوند .

کابل افشان و یا کابل NYMHY

:

کابل برق افشان کابلی است که مس آن نازک شده و حالت نرمی زیاد پیدا میکند و معمولا در منازل و یا فواصل کوتاه مورد مصرف قرار میگیرد و همچنین برای کابل پمپ شناور چاه عمیق استفاده می شود .استفاده از کابل افشان برای پمپ ها ی چاه آب ضروری است و سه رشته ای هستند , علائم بین المللی کابل افشان NYMHY است , درنوع کابل افشان , کابل گرد و کابل تخت تولید می شود.

کابل خشک و یا کابل NYY

کابل برق خشک کابلی است که جهت استفاده در زمین و مصارفی که نیاز به انعطاف زیاد کابل نداشته باشیم است

کابل خودنگهدار :

کابل برق خودنگهدار کابلی است که توسط یک مسنجر فولادی به تیر برق وصل میشود و جهت برق رسانی به روشنایی معابر و ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد , ساختار اصلی این نوع کابل از چهار رشته سیم با سطح مقطع یکسان تعیین شده که سه رشته از آن به عنوان فاز و یک رشته به عنوان نول محصوب می شود , تمامی رشته های کابل از جنس XLPE یا پلی اتیلن نرم و دارای رنگ مشکی است می باشد.

کابل آلومینیوم:

تولید کنندگان برای جذب مشتری و برآورده کردن نیازشان کابل آلومینیوم را در خط تولید اجرایی کردندکه این امر سبب کاهش هزینه ها میشود , این نوع کابل به دلیل اینکه جنسش از نوع آلومینیوم است و سختی کمتری نسبت به کابل مس دارد باید یک سایز قطر کابل بیشتر از جنس مس انتخاب شود تا به کابل و الکتروموتور صدمه وارد نشود , بهترین جایگزین کابل های مسی کابل های آلومینیوم هستند.به چند دلیل , به دلیل اینکه خرید کابل مسی به لحاظ قیمتی گران بوده و خطر نگهداری آن بالا است بهترین جایگزین خرید کابل آلومینیومی است , ولی بران جایگزین کردن همیشه باید یک الی دو سایز قدرت کابل آلومینیوم را بیشتر در نضر گرفت.

انواع کابل برق موجود در بازرگانی پارسیان نو :

  • کابل افشان
  • کابل خشک(کابل زمینی)
  • کابل برق آلومینیوم
  • کابل برق تخت
  • کابل برق آرموردار
  • کابل برق زره دار
  • کابل برق فرمان
  • کابل های قدرت
  • کابل برق خود نگهدار

انواع برندهای کابل برق :

  • کابل خراسان , کابل همدان , کابل کاویان , کابل دماوند , کابل سیمپود , کابل شعاع , کابل بایکا , کابل پیشرو , کابل افق البرز , کابل پیشرو , کابل مسین , کابل فروزان یزد , کابل سیمیا , کابل افشارنژاد , کابل آلفا , کابل متال , کابل مقان
فروش مستقیم کابل سمنان فروش کابل همدان قیمت کابل افق البرز - فروش کابل افق البرز فروش کابل البرز - قیمت کابل البرز قیمت کابل برق سیمکات - فروش کابل برق سیم کات فروش کابل برق مغان - قیمت کابل برق مغان قیمت کابل و سیم برق اهر - فروش کابل و سیم برق اهر قیمت کابل و سیم برق کات کابل - فروش کابل و سیم برق کات کابل قیمت کابل برق مازندران - فروش کابل برق مازندران<قیمت کابل برق سیمیا - فروش کابل برق سیمیا قیمت سیم و کابل برق مسین - فروش سیم و کابل برق مسین

سایبان مغازه منصف

سایبان مغازه ها به دلایل زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. حفاظت از نمایشگرها، کنترل گرما در تابستان و جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب، فراهم آوردن فضای بیرون برای مشتریان در محیطی دلپذیر و محافظت از اموال در برابر بارندگی از جمله وظایف یک سایبان مغازه است.

اکثر سایبان های مغازه نیاز به جمع شدن دارند. برای این مورد تمهیداتی وجود دارد که با استفاده از روکش های پارچه ای، محفظه جمع شونده، بازوهای قابل کشش و … پارچه را به داخل و بیرون جمع کرده یا باز می نماید. بازوها به معنای واقعی کلمه یک موقعیت عمودی یا افقی را برای پرده ها ایجاد می نمایند. این نوع سایبان های مغازه، نوعی سایبان سنتی هستند که در لندن و دیگر شهرها استفاده می شوند و گاها نیز حالت دکوری دارند. به عبارت دیگر می توان بیان داشت که خرید سایبان مغازه یک راه حل مناسب برای محافظت از اموال در برابر آب و هوا متغیر در یک مغازه شلوغ است. البته سایبان ها می توانند برای زیبایی، امور تبلیغاتی و ایجاد فضای خنک و مطبوع برای مشتریان نیز مورد استفاده قرار گیرند.

سایبان مغازه

سایبان مغازه می تواند یک گزینه عالی برای تبلیغات باشد:

یکی از بزرگترین جذابیت ها در استفاده از سایبان بزرگ این است که کسب و کار خود را از طریق چاپ لوگوهای شرکت و نوشتن روی پارچه بزرگ آن گسترش دهید تا برای همه در خیابان قابل مشاهده باشد. امروزه شرکت های تبلیغاتی می توانند خدمات چاپ کامل یا تابلو نویسی روی انواع پارچه ارائه دهند تا به پیشرفت کسب و کار شما کمک کنند. نورپردازی دقیق نیز باعث می شود پیام و نام تجاری شما در طول سال، همچنین روزها و شب دیده شود.

شرکت های نام آشنا در زمینه تولید سایبان مغازه امروزه انواع سیستم های سایبان جمع شونده را ارائه می دهند که در آن طراحی به طور خاص بر اساس سلیقه کاربر انجام شده است. پروفیل های جلویی کاملاً صاف روی سیستم های سایه بان که برای نمای بالای ویترین طراحی شده اند قرار می گیرند. این کار به این معنی است که وقتی سایه بان جمع می شود، هیچ مدرکی از وجود آن مشاهده نمی شود.

سایبان مغازه چیست
سایبان مغازه چیست

سایبان مغازه چیست؟

اگرچه در سطح ابتدایی این اصطلاحات دارای معنی قابل درکی هستند که به یک وسیله برای ایجاد سایه دلالت می نماید اما به صورت کلی می توان بیان داشت، معمولاً سایبان برای پنجره یا دری جهت محافظت از آن در برابر آفتاب و باران مورد استفاده قرار می گیرد که از نظر ساختاری مستقل از یک ساختمان است. آنها در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارند، برخی از آنها جمع می شوند و برخی دیگر به طور دائمی بر روی ساختمان مد نظر شما نصب می گردند. تفاوت بارز بین این دو در این است که سایبان ها با پارچه ای که روی یک قاب سبک متصل شده است کاملاً به یک مغازه متصل شده است، اما در حالت دیگر، یک سایبان دارای نرده ها یا پایه هایی است که به طور معمول در دو طرف ۀن قرار گرفته و از آن پشتیبانی می کنند. این سایه بان ها را می توان به راحتی جابجا نمود.

اگر شما نیز قصد خرید سایبان مغازه را دارید اما از طرح ها و مدل های متفاوتی که در بازار وجود دارد، سردرگم می باشید لازم است تا چک لیست زیر را همراه خود داشته باشید.

خرید دریچه کولر

خرید دریچه کولر امروزه پس از ساخت ساختمان یکی از اقدامات اصلی است که سازندگان و مالکان ملک باید انجام دهند. اما با توجه به اینکه دریچه های بسیاری امروزه در بازار وجود دارند و قیمت دریچه کولر نیز بسیار متفاوت است؛ گاها خرید دریچه را با مشکل روبرو می نماید. به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که هدف از خرید دریچه کولر؛ تنظیم نمودن هوا و سرمای ورودی به محیط است لذا انتخاب ابعاد مناسب و همچنین جنس آن می توان بسیار مهم و چالش برانگیز باشد. با این مقدمه در ادامه نکاتی بیان شده است که می تواند در خرید دریچه کولر به شما کمک شایانی نمایند.

خرید دریچه کولر

خرید دریچه کولر

نکاتی که باید در زمان خرید دریچه کولر بدانید:

با کمی جستجو در بازار متوجه می شوید که دریچه های موجود از لحاظ جنس در دو دسته آهنی و آلومینیومی تقسیم بندی می شوند.دریچه هایی که آهنی هستند به راحتی می توانند دبی هوای ورودی را به خوبی به کمک دمپر تنظیم نمایند. معمولا در ساخت دریچه های فوق از ورقه های آهن محکم استفاده می شود تا در برابر فشار آسیب نبینند.

اما دریچه های آلومینیومی از جنس پروفیل آلومینیومی ساخته می شوند که به نسبت دریچه های آهنی سبک وزن تر می باشند. به کمک این دریچه نیز شما می توانید میزان فشار هوای ورودی را به خوبی تنظیم نمایید و همچنین ورودی را در صورت نیاز کاملا مسدود کنید.

شاید برای شما نیز با توضیح فوق این سوال به وجود آید که قیمت دریچه کولر در کدام دسته مقرون به صرفه تر است؟ در پاسخ باید بیان نمود که با توجه به ابعاد دریچه، نیاز ساختمان و همچنین جنس مورد استفاده، قیمت های مختلفی در بازار وجود دارد. به عبارت دیگر این قیمت می تواند بسیار متفاوت باشد اما نکته مهمی که وجود دارد، این موضوع می باشد که خرید دریچه کولر آلومینیومی قطعا هزینه بیشتری به نسبت دریچه های آهنی به همراه دارد. برای اینکه با کاربرد هر یک از دریچه های مذکور بیشتر آشنا شوید می توانید ویژگی های آنان را در ادامه مطالعه نمایید.

خرید دریچه کولر آلومینیومی

خرید دریچه کولر آلومینیومی

ویژگی های دریچه کولر آلومینیومی :

بی شک امروزه دریچه های آلومینیومی از پرکاربردترین دریچه های مورد استفاده هستند. در ساختار این دریچه ها از دو نوع پره استفاده شده است که انواع عمودی در جلو و موارد افقی در پشت دریچه وجود دارد. در زمان خرید دریچه کولر آلومینیومی باید در نظر داشته باشید که آنها از پروفیل های مخصوص تهیه شده اند و برای اینکه بتوانند فشار هوا را به خوبی تنظیم نمایند، دارای دمپر مخصوص می باشند. برای ساخت قاب آنها از پروفیل و برای ساخت پره ها نیز از ورقه ها به صورت پرسی استفاده شده است لذا از لحاظ مقاومت بسیار مقاوم می باشند.

اما آنچه که باعث می شود بیشتر افراد اقدام به خرید دریچه کولر آلومینیومی نمایند، مواردی است که در ادامه بیان شده است:

  • دریچه های آلومینیومی همانگونه که در بالا عنوان شد دارای پره های عمودی و افقی است، یکی از مزیت های اصلی این پره ها آن است که می توان به راحتی جهت پره های عمودی را تغییر داد. با این کار شما می توانید خروجی هوا را به راحتی به قسمت چپ یا راست محوطه هدایت نمایید.
  • پره های افقی دریچه های آلومینیومی که در بخش پشتی دریچه می باشند نیز متحرک بوده و به راحتی می توانند ورودی هوا را مسدود نمایند. البته همین پره های افقی میزان و مسیر پرتاب هوا را نیز می توانند تنظیم نمایند. این دریچه ها اغلب دارای یک دسته اهرم مانند هستند که به کمک آنان می توان جهت پره ها را کاملا تغییر داد.
  • در زمان خرید دریچه کولر آلومینیومی باید در نظر داشته باشید که این موارد در اندازه های مختلف ساخته می شوند و کیفیت ساخت و رنگ آنان بهتر از جنس های دیگر است.
  • شما می توانید از دریچه های آلومینیومی در دیوار استفاده نمایید. البته امروزه دیده می شود که از آن در سقف نیز بهره گرفته می شود. برای نصب نیز می توان با پیچ و مهره آنها را در محل خود محکم نمایید.
  • قیمت خرید دریچه کولر

    قیمت خرید دریچه کولر

    بررسی دریچه کولر آهنی:

    دریچه های آهنی نیز می توانند به صورت سقفی یا دیواری مورد استفاده قرار گیرند. اما آنچه در خصوص این دریچه ها دارای اهمیت بالا است، استفاده از ورقه های ضخیم آهنی برای ساخت است زیرا این ورقه ها دارای وزن بالایی هستند و در برابر هوا و پرتاب آن صدای اضافی تولید نمی نمایند. طبیعتا این وزن بالا در نصب کمی کار را دشوار می نماید. ویژگی های اصلی دریچه های آهنی که در زمان خرید باید به آنها توجه شود در زیر لیست شده اند:

    • دسته دمپر های دریچه های آهنی بر روی قاب فرم نصب می شود که به کمک آن می توان میزان پرتاب هوا را تنظیم نمود.
    • در ساخت دریچه های آهنی از هر طرف به میزان نیم سانتی متر هوا رها می شود که این مورد مشکل ساز نخواهد بود. البته این ویژگی امکان حرکت پره ها را آسان تر می نماید.
    • در دریچه های آهنی به نسبت سایر دریچه ها قاب نیاز به فریم بزرگ تری دارد. البته به کم پیچ های مخصوص آهن همانند دریچه های قبل به محل مورد نظر محکم می شوند.

    همانگونه که در بالا عنوان شد قیمت دریچه کولر به فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد. برخی از این فاکتورها در زیر لیست شده اند:

    • نوع جنس دریچه
    • نوع رنگ
    • ابعاد دریچه
    • محل استفاده از دریچه

    با توجه به اینکه دریچه انتخابی شما به صورت  دو طرفه، سه طرفه یا چهار طرفه باشد، قیمت آن مختلف است. اما به صورت معمول حداقل قیمت پایه 1 میلیون تومان را باید برای دریچه ها در نظر بگیرید. البته امروزه تکنولوژی ساخت دریچه های کولر بسیار افزایش داشته که همین مورد نیز بر روی قیمت بسیار تاثیر گذاشته است. به طور مثال دریچه های خطی اسلوت، همان دریچه های آلومینیومی هستند که ریزش هوا را معادل می نمایند و قیمت بالاتری دارند یا دریچه های خطی صفر درجه می توانند هوای داخل کانال را مستقیما به بیرون پرتاب کرده که برای محیط های بزرگ کارایی بیشتر دارند، دارای قیمت متفاوتی هستند. با این توضیح لازم است تا شما در ابتدا کاربرد خود را به روشنی مشخص نمایید.

     

    نکات مهم در خصوص دریچه دیواری کولر

    دریچه دیواری کولر در واقع یک وسیله کاربردی می باشد که در مسیر کانال هوا بر روی دیوار نصب می شود تا بتواند میزان فشار هوا را کنترل نماید. دریچه دیواری کولر دارای دو نوع پره عمودی و افقی است که به کمک آن می توان جهت پرتاب هوا را تغییر داد. اما با توجه به اینکه در حال حاضر دریچه های متفاوتی در بازار وجود دارد که دارای قیمت متفاوتی هستند، از همین رو گاها خرید یک دریچه مناسب با چالش روبرو است. در این مقاله قصد داریم تا با انواع دریچه ها و ویژگی های آنان آشنا شویم.

    دریچه دیواری
    دریچه دیواری

    آشنایی با دریچه دیواری کولر :

    دریچه کولر دیواری برای کولرهای گازی و آبی با یکدیگر متفاوت هستند. از همین رو قبل از خرید باید دقیقا مشخص نمایید که برای چه کاربردی نیاز به دریچه دارید. به صورت کلی این دریچه ها در یکی از دسته های زیر دسته بندی می شوند:

    – انواع دریچه های چوبی :

    معمولا دریچه های مذکور از ورقه های MDF ساخته می شوند و بر روی آنها با CNC کار شده است تا ظاهر زیباتری داشته باشد. این دریچه ها بسیار کاربردی بوده و می توانند با توجه به نوع دکوراسیون طراحی شوند. البته یکی از نکات منفی دریچه های چوبی، مقاومت پایین آنها در برابر رطوبت است.

    – انواع دریچه های آلومینیومی :

    یکی دیگر از انواع دریچه دیواری کولر، نوع آلومینیومی است. آلومینیوم به نسبت سایر فلزها دارای مقاومت کمتری می باشد از همین رو دریچه های فوق وزن ساختمان را به طور محسوسی افزایش نمی دهند. البته باید این مورد را نیز در نظر داشته باشید که دریچه های فوق در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و عموما با گالوانیزه روکش شده اند تا استحکام آنها بالاتر رود.

    – انواع دریچه های گالوانیزه :

    این نوع از دریچه های دیواری برای محیط هایی که میزان رطوبت در آنها بسیار کم است، مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از نقاط منفی دریچه های فوق این است که در برابر رطوبت فورا دچار زنگ زدگی می شود. لذا می توان بیان نمود که طول عمر زیادی ندارد.

    – انواع دریچه های پلاستیکی :

    یکی از بهترین و البته جدیدترین انواع دریچه دیواری کولر، نوع پلاستیکی می باشد. برای محیط های مرطوب این گزینه بسیار کارآمد است و البته طول عمر بالایی نیز دارد. به نسبت سایر انواع دریچه ها، این مورد دارای قیمت کمتری است و کاربرد بیشتری نیز دارد.

    خرید دریچه دیواری کولر
    خرید دریچه دیواری کولر

    یکی از مواردی که در خرید دریچه دیواری کولر باید به آن توجه نمایید، نوع ساختار آن است. برخی از دریچه ها به صورت خطی و برخی دیگر به صورت مشبک می باشند. در زیر با هر یک از این دریچه ها بیشتر آشنا می شوید:

    – دریچه های خطی :

    در این دریچه ها هوا به صورت خطی در داخل کانال عبور می نماید و به محیط پرتاب می شود. برای ساخت این نوع از دریچه ها لازم است تا از خطوط گریلی استفاده نمود. معمولا دریچه های فوق را از آلومینیوم می سازند و برای فریم آن عرضی بین 3 تا 5 سانتی متر در نظر می گیرند. دریچه های خطی در حال حاضر به صورت دمپردار و بدون دمپر در بازار وجود دارد. اگر بخواهید خروجی سیستم کولر خود را به چند انشعاب متصل نمایید لازم است تا از انواع دمپردار استفاده نمایید تا باد خروجی را بتوانید تنظیم کنید. در غیر این صورت انواع بدون دمپر مورد استفاده قرار می گیرد کههزینه کمتری نیز به همراه دارد.

    – دریچه های مشبک :

    دریچه دیواری کولر از نوع مشبک قادر است تا هوا به صورت تیز تری به محیط پرتاب شود. این نوع از دریچه ها دارای دو قسمت فرسم و شبکه داخلی هستند که فریم عرضی در حدود 3 تا 5 سانتی متر دارد و شبکه نیز در حدود 12 میلی متر می باشد. به کمک شبکه می توانید هوای در حال جریان را کنترل نمایید. دریچه های دیواری را اغلب از آلومینیوم می سازند تا عملکرد بهتری ارائه دهد. البته باید به این مورد نیز توجه داشت که ورقه های آلومینیوم را می توان در هر ابعادی در نظر گرفت به همین دلیل از لحاظ اندازه محدودیتی وجود ندارد.
    به صورت کلی دریچه های دیواری دارای ابعاد و انواع متفاوتی هستند از همین رو برای اینکه بتوانید بیشترین استفاده را از آنها ببرید، لازم است تا حتما کاربرد خود را مشخص کنید.